5 handige apps.

5 handige apps

Apps kunt u zien als kleine programma’s die u kunt downloaden in de appstore of playstore op uw smartphone of tablet. Er zijn inmiddels wel duizenden apps te vinden in de Appstore en de Playstore.

Hou de site in de gaten want er zal regelmatig een nieuwe blog verschijnen met tips voor handige apps.

1. Google Maps

Google maps is een app gemaakt door het bedrijf Google.
Met deze app kunt u locaties opzoeken, navigeren met de auto, fiets of wandelend van A naar B.
U kunt tevens uw parkeerlocatie opslaan zodat u nooit meer vergeet waar u uw auto heeft geparkeerd. 

Google maps Lieneke Nijkerk vraag

2. Supermarkt apps

Nederland kent vele supermarkten. Ieder met een eigen aanbod. De meeste supermarkten beschikken over een app om het winkelgemak te vergroten. Elke supermarkt app werkt weer anders. U kunt onder andere via de app: Aanbiedingen bekijken, sparen voor acties, uw bonuskaart scannen, koopzegels sparen, online boodschappen bestellen of recepten opzoeken. 

3. Whatsapp

Whatsapp is een app waarmee u berichten naar uw contacten kunt versturen. Deze app wordt inmiddels door 12 miljoen Nederlanders gebruikt en is wereldwijd meer dan 2 miljard keer gedownload. 
Via whatsapp kunt u naast berichtjes versturen ook (video)bellen, foto’s en videos versturen en deelnemen aan groepsgesprekken met bijvoorbeeld uw gezin of de club waar u lid van bent. 

whatsapp media senioren hulp Nijkerk

4. Medicijnwekker

Veel mensen maken gebruik van medicijnen. 
De medicijnen zitten vaak in een handige baxter of medicijndoos. Ondanks dat dit heel gebruiksvriendelijk is, wordt de medicatie toch nog vaak vergeten in te nemen.
Er zijn diverse apps op de markt die een alarm op uw smartphone of tablet geven wanneer het tijd is om uw medicijnen in te nemen. Een handige app hiervoor heet Medicijnwekkers met Medapp.

Medicijnwekkers Apps Lieneke Nijkerk senioren

5. 9292 ov

9292 OV is een app waarmee u heel overzichtelijk uw reis met het openbaar vervoer kunt plannen. U vult in waar vandaan u reist, de datum en het tijdstip dat u wilt vertrekken of aankomen en de locatie waar u naar toe wil. De app berekend de route, de reistijd en of u met de tram, trein, veerboot, bus, metro moet. 

 

9292ov apps nijkerk cursus hulp

Heeft u vragen of wilt u graag meer uitleg? 
Neem vrijblijvend contact op met Vraag het Lieneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag het Lieneke.