Stichting OOPOEH

Heeft u een hond (gehad), maar wilt u de verantwoordelijkheid en volledige zorg voor en nieuwe hond niet (meer)? Voelt u zich wel eens eenzaam en zou u wel gezelschap van een hond willen? Of heeft u een hond maar is het soms lastig om oppas te regelen?

Dan is stichting OOPOEH misschien wel iets voor u. 

Stichting OOPOEH?

Stichting OOPOEH zet zich in voor een actiever leven voor senioren en een leuker leven voor honden.
Voor dit doel zetten zij senioren in als maatje, als OOPOEH, voor honden in de buurt. 
OOPOEH slaat hiermee 3 vliegen in één klap: senioren helpen aan meer gezelschap en beweging, honden helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben en baasjes helpen aan een betrouwbare oppas. Ze zijn géén commerciële oppasdienst of uitlaatcentrale. 

Stichting Oopoeh, vraag het Lieneke Nijkerk

Wat zijn de voordelen voor Senioren?

Ontwerp zonder titel-15

Senioren in Nederland beschikken over een grote dosis levenservaring, energie en kennis. En willen die benutten door iets leuks en zinvols te doen. Met OOPOEH kunnen 55+ers zich nu aanbieden als maatje voor een hond. Veel senioren zijn graag in het gezelschap van een hond maar willen de volledige zorg niet meer dragen, Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst:

 • Als OOPOEH kunt u genieten van een hond wanneer het u uitkomt.
 • U bepaalt zelf welke hond u gezelschap wilt houden en hoe vaak.
 • Het is gratis: de inschrijving bij Stichting OOPOEH kost niets en ook voor de zorg van de hond zult u nooit financieel bij hoeven dragen.
 • Het passen op een hond is een leuke en nuttige invulling van de dag.
 • U wordt uitgenodigd voor veel (gratis) leuke uitjes die Stichting OOPOEH organiseert.
 • U doet leuke nieuwe contacten op.
 • Het zorgen voor een hond is gezond: het verbetert de conditie, de stemming en het helpt tegen een hoge bloeddruk.

Wat zijn de voordelen voor Honden(baasjes)?

OOPOEH’s helpen hondenbezitters door voor hun dier te zorgen als zij dat niet kunnen, maar zij helpen ook de honden. Als het baasje van huis is, voelen veel honden zich eenzaam. Overdag moeten zij vaak lang wachten tot hun baasje weer thuiskomt. Wat is er dan beter dan een leuke, goede oppas? Een OOPOEH!

 • Uw hond krijgt alle (exclusieve) aandacht die hij nodig heeft.
 • Dag en/of nachtopvang voor uw hond. Bijvoorbeeld als u werkt of op vakantie gaat.
 • Een vaste vertrouwde OOPOEH waarbij uw hond zich op zijn gemak voelt.
 • Goede en betaalbare opvang voor uw hond.
 • U laat een senior meegenieten van uw hond.
Stichting Oopoeh, vraag het Lieneke Nijkerk

Hoe kunt u zich opgeven?

Stap 1: Op zoek naar een OOPOEH/huisdier om op te passen.

Met de zoekfunctie kunt u op zoek naar een geschikt(e) OOPOEH of huisdier. Via de postcodes wordt er gezocht naar een geschikte match in de buurt. Ziet u een OOPOEH of huisdier waarvoor u interesse heeft? Dan kunt u een kennismakingsgesprek aanvragen. Hiervoor zult u zich wel in moeten schrijven als OOPOEH of als baasje.

Stap 2: Inschrijving.

U kunt zich inschrijven  door de juiste inschrijfbutton op de homepage te kiezen en aan te klikken. Hierop verschijnt het inschrijfformulier dat u kunt invullen.
Voor ouderen bestaat er ook de mogelijkheid zich telefonisch in te schrijven via 020-7853745. Door het inschrijfformulier in te vullen weet stichting Oopoeh precies waar u naar op zoek bent en kunnen ze beoordelen of zij u van dienst kunnen zijn.

Stap 3: Voor OOPOEH's is het gratis en baasjes betalen.

55-plussers die zich inschrijven als OOPOEH hoeven nergens voor te betalen. De inschrijving is gratis en ook voor de zorg van het dier zal een OOPOEH nooit financieel bij hoeven te dragen. De baasjes betalen eenmalig inschrijfkosten van € 50,- en betalen pas maandelijks lidmaatschapkosten na een succesvolle kennismaking. Een succesvolle kennismaking houdt in dat het baasje een vervolgafspraak met de OOPOEH wil maken. Vanaf dat moment rekent Stichting OOPOEH een tarief van €15,- per maand per huisdier. Voor twee huisdieren rekent Stichting OOPOEH een tarief van €25,- per maand(€15,- voor 1 huisdier, plus voor elk volgend huisdier betaalt u €10,- per maand extra).

Oopoeh Vraag het Lieneke

Het bestaan van Stichting OOPOEH is voor het grootste gedeelte afhankelijk van de inkomsten van de lidmaatschappen. Van deze inkomsten worden ouderen bezocht en ingeschreven als nieuwe OOPOEH. Voor de reeds ingeschreven OOPOEH’s worden van deze inkomsten o.a uitjes en feestjes georganiseerd. Hiervoor worden de baasjes en huisdieren ook regelmatig uitgenodigd. En ten slotte kunnen wij hiervan ook voor u aan de slag om u te koppelen aan een geschikte OOPOEH!

Zolang een baasje een OOPOEH voor zijn/haar huisdier heeft betaalt hij/zij maandelijks lidmaatschap.

Stap 4: Kennismakingsgesprek aanvragen

Ziet u een huisdier of OOPOEH waarvoor u interesse heeft? Dan kunt u via
de website een kennismakingsgesprek aanvragen. Dit doet u door in te loggen op de website en de button “Aanvragen” onderaan het profiel van de OOPOEH of het huisdier aan te klikken. Een OOPOEH matchmaker krijgt deze aanvraag vervolgens binnen en beoordeelt of het baasje + huisdier en de OOPOEH in kwestie -op papier- matchen. Hierbij wordt vooral gekeken of het huisdier geschikt is voor de OOPOEH en of de wensen van het baasje en de OOPOEH overeen komen.

Stap 5: Kennismaken.

Stichting OOPOEH bemiddelt bij het samenbrengen van OOPOEH’s en baasjes voor een kennismakingsgesprek.
Zij bellen/mailen de OOPOEH of het baasje waarmee het kennismakingsgesprek is aangevraagd en checken of zij ook open staan voor een ontmoeting. Zo ja, dan worden de contactgegevens van het baasje en de OOPOEH onderling uitgewisseld zodat zij zelf een afspraak kunnen maken.
Zo nee, dan wordt er bij de aanvrager teruggekoppeld dat er geen wederzijdse interesse bestaat. De aanvrager kan dan verder op zoek naar een juiste match (zie stap 1).

Stichting OOPOEH komt niet thuis bij de OOPOEH’s, de kennismaking geeft het baasje de gelegenheid te bepalen of het huis van de OOPOEH waar het huisdier zou verblijven geschikt is.

Stap 6: Match

Als zowel het baasje als de OOPOEH enthousiast zijn over elkaar, kan er gestart worden. Stichting OOPOEH adviseert het baasje en de OOPOEH om een overeenkomst te sluiten. Dit om mogelijke discussies in de toekomst te voorkomen. Belangrijke zaken die o.a. in de overeenkomst worden geregeld zijn:

 • OOPOEH’s zijn vrijwilligers. Dit betekent dat baasjes OOPOEH’s niet kunnen verplichten te komen wanneer zij een keer niet willen of kunnen.
 • De aansprakelijkheid. Stichting Oopoeh adviseert baasjes alleen deel te nemen aan OOPOEH wanneer zij WA verzekerd zijn.

Een voorbeeldovereenkomst vindt u hier.
Het baasje en de OOPOEH kunnen de overeenkomst ook toespitsen op hun
specifieke situatie (de dagen, tijdstippen, wat te doen als het dier
naar de dierenarts moet etc.).

Succesverhalen

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze blog?
Neem dan vrijblijvend contact op met Vraag het Lieneke

Wilt u meer informatie over stichting OOPOEH?
Klik hieronder om naar de website van stichting OOPOEH te gaan.

Baasjes krijgen nu tijdelijk 50% korting op de inschrijfkosten.
Baasjes die werkzaam zijn in de zorg kunnen zich gratis aanmelden.

Deze blog betreft een samenwerking

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag het Lieneke.